History

Columbus Smith bouwde zijn eerste houten boot in 1874.De boot was speciaal ontworpen voor de eendenjacht. Hij had de natuurlijke gave voor het werken met hout. Samen met zijn broer bouwde hij meerdere boten met veel succes.
Al snel ging de ronde dat hun boten van buitengewone kwaliteit waren en de legende was geboren. Al naar gelang hun reputatie groeide kregen ze meer interesse in raceboten. De runabouts waren geboren en Smith`s zoon Jay deed mee aan racewedstrijden en heeft met zijn Chris Crafts vele races gewonnen en vele snelheidsrecords verbroken.

In 1884 begonnen de gebroeders Smith met serie productie.

Chris Craft verwierf decennia lang grote bekendheid met de bouw van cruisers en jachten. Het verhaal begon in 1874 toen Chris Smith een verbrandingsmotor in een houten boot bouwden en de legende van Chris Craft was geboren. In 1972 werd het laatste houten schip gebouwd. In het jaar 2001 heeft de wedergeboorte van het merk Chris Craft plaatsgevonden. Stephen Julius en Stephen Heese hebben het bedrijf overgenomen en het een nieuwe impuls en richting gegeven, door met nieuwe nostalgische modellen te komen. Met de bedoeling zich te onderscheiden van de rest van de botenmarkt met betrekking tot kwaliteit, afwerking, uiterlijk en materiaalgebruik.  In 2018 wordt de Chris Craft overgenomen door Winnebago industries, een beurs genoteerd bedrijf die groot is de bouw van luxe campers en caravans in de USA.

American Legend

De nieuwe modellen bevatten de elementen die men verwacht van werelds bekendste boten merk. Als eerste zie je dat de elegance en styling van vroegere jaren weer helemaal terug is, die toen het merk Chris Craft tot een Amerikaanse Legende heeft gemaakt. De nieuwe boten hebben de klassieke look met het comfortabele en toch sportieve design van een boot uit de 21e eeuw. De modellen zijn voorzien van de nieuwste technieken en afgewerkt met teakhout en inox 316, waardoor het accent op stijl, kracht, en de nostalgie naar voren komt. Het is een boot waarmee je kunt flaneren en gezien wil worden. Door zijn diepe V romp heeft de boot ook sublieme vaareigenschappen. Een belangrijk punt zijn de materialen die gebruikt worden bij de bouw van een Chris Craft. Het zijn allemaal hoogwaardige kwaliteits materialen die de duurzaamheid ten goede komen

Modellen

Chris Craft,
A heritage of timeless beauty.

Chris Craft,
A thing of beauty is a joy forever.

Chris Craft,
A boating experience like no other.

Chris Craft,
Boats designed to inspire emotion.